rougeaddictblogger@yahoo.com

Kako temeljno očistiti četkice za šminkanje-update

Drage moje,

Danas vam pišem kratak, praktičan post. Ukoliko koristite četkice za šminkanje veoma je bitno redovno pranje četkica. Preporučujem, da ukoliko se redovno šminkate, četkice perete jednom nedeljno.Ukoliko vam šminka stoji dugo na vlasima četkica dolazi do razmnožavanja bakterija i gljivica koje prenosite na svoje lice što na kraju dovodi do bubuljica i infekcija oka. 


Postoji nekoliko metoda koje možete da primenite prilikom čišćenja. Jedna od metoda je da koristite blagi šampon ili antibakterijski sapun, maslinovo ulje i alkohol. Tu proceduru sam opisala u svom starom postu ovde. Međutim, otkrila sam novi, lakši i efikasniji način za čišćenje uz pomoć Practk Palmat-a (koji mi je ljubazno poslat od strane Practk kompanije). i Sigmagic šampona za pranje četkica. Palmat je suštinski silikonska podloga sa 3 različite teksture za temeljno uklanjanje zaostale šminke sa različitih četkica. Pored Palmata imate ovakav  proizvod i od drugih brendova. Ja pored njega, imam i rukavicu iz Alexandar cosmetics-a koja je korisna ali moram priznati da su perforacije na Palmatu efikasnije. Sigmin šampon je veoma zanimljiv. Kada sam prvi put pročitala sasatv, bila sam jako skeptična jer ne sadrži sapune i alkohol već samo 2 ulja: kokosovo i palmino ulje (palmino ulje je iz odgovornih izvora, ne brinite) i vodu. Međutim, ovaj proizvod fenomenalno radi svoj posao. Vrlo temeljno očisti četkice i ostavlja ih lepim i mekim kao da su nove.Stvara lepu penu.Proizvod je 100% prirodan. Ima samo jednu manu a to je miris. Obzirom da je faktički mešavina ulja, tako i miriše.                              
Pa evo kako izgleda moja procedura čišćenja:

  1. Na pokvašenu prljavu četkicu nanesem kap ovog šampona. Na četkicu za tečne proizvode (puder i korektor) nanesem 2,3 kapi dok je za četkice za praškaste proizvode dovoljna samo 1 kap. 
                                
                                                            prljave četkice ;)
      2. Ostavim 10tak sekundi da šampon prodre među vlasi četkice.
      3. Istrljam četkicu o Palmat. Možete ga postaviti u lavabo jer ima vakuum držače a takođe ima i               kopče pa ga možete staviti na ruku.


         4. Isperem četkice i ostavim na peškir da se osuše.Cela procedura traje mnogo kraće nego sa ostalim metodama. Ja sam veoma zadovoljna.
Za brzo čišćenje između šminkanja, koristim 70% alkohol koga možete kupiti u bilo kojoj apoteci. Jednostavno obrišite četkice o ubrus koji je natopljen alkoholom. Etanol se brzo suši tako da mi je četkica nakon 15tak minuta spremna za dalji rad. Takođe, četkice sa kojima nanosim gel ajlajner čistim alkoholom a nakon toga Sigmagic šamponom. Savetujem vam da i drške četkica redovno brišete alkoholom kako bi sprečili širenje bakterija.
Practk je sestrinska kompanija brenda Sigma Beauty i osnovana je od strane Simone Xavier i Rene Xavier Filho koji su takođe i osnivači Sigma Beauty brenda. Sigma je veoma poznati američki brend (osnovan 2009. godine) koji se pre svega proslavio kvalitetnim četkicama za šminkanje.
Cena Palmat-a je 9,95 dolara (oko 1000 din). Cena Sigmagic šampona je 15 dolara (oko 1500 din). Ukoliko iskoristite kod SIGMAGIC dobijate popust od 3 dolara.
Sigmagic možete naručiti ovde
 Palmat možete  naručiti ovde:  http://practk.pxf.io/c/416693/306523/4746
ili kliknite na baner ispod

Kako vi čistite vaše četkice?
XOXOPalmat Makeup Brush Cleaning Tool

2 коментара:

I love comments :)

Charlotte Tilbury kozmetika

banner

Истакнути пост

Recenzija Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palete

Drage moje čitateljke, Danas vam pišem o svojoj omiljenoj paleti. Anastasia Beverly Hills je poznati ‘’high-end’’ američki brend kojeg...